Annelies Van Gramberen, sopraan

De sopraan Annelies Van Gramberen, (25 april 1984°), werd in 2008 Master in de muziek met grote onderscheiding aan het Lemmensinstituut, Leuven. De kiemen van haar muzikale ontplooiing liggen in het Stedelijk Conservatorium van Leuven bij Patricia Vanheukelom; haar docenten tijdens haar hogere opleiding waren Lieve Vanhaverbeke, Marianne Vliegen, Annelies Meskens en Gerda Lombaerts.

Ze nam deel aan een aantal masterclasses met o.a. Udo Reinemann, Alexander Oliver, Lucienne Van Deyck  en Jeanette Fischer. In juli 2009 volgde zij aan het Mozarteum te Salzburg een internationale zomercursus bij Tom Krause.

Momenteel specialiseert zij zich aan het Lemmensinstituut bij Gerda Lombaerts en bereidt ze zich voor op audities in binnen –en buitenland.

 

Annelies werkt regelmatig samen met de ensembles Psallentes (Hendrik Vanden Abeele), Pluto Ensemble (Marnix De Cat), Currende (Erik Van Nevel) en het jonge ensemble Actus Consort. Ze werkt ook mee aan verscheidende concertprogramma’s met het symfonisch orkest Brabelio (Wim Brabants) en het Koor en Orkest van de Kapel van de Miniemen.

In mei 2009 zong ze La voix humaine, een monoloog van Francis Poulenc; en in november 2009 vertolkte ze de rol van Cunegonde (Candide, Bernstein) in de Leuvense Stadsschouwburg, onder leiding van Edmond Saveniers.

In 2010 staan onder andere het Requiem van Mozart, de Johannespassie, de Mattheuspassie en het Magnificat van Bach op haar programma.

In juli 2010 begint ze aan een tournee als soliste in de nieuwe productie van Anne Teresa De Keersmaeker. De samenwerking met Bart Coen en Birgit Goris, beiden specialisten op het gebied van oude muziek, en het dansersgezelschap Rosas, is ongetwijfeld een hoogtepunt in een nog jonge carriere.

 

Als licht-lyrische sopraan profileert Annelies zich in zeer verschillende genres: zowel lied, oratorium als opera en dit van middeleeuwse tot hedendaagse stijl.

 

Contact:

0497411000                       info@muziekmeesters.be  

U kan via ons ook haar rechtstreekse contactgegevens bekomen.